Sandberg Trygg storsatsar vidare – rekryterar informationschef från Intellecta

Den 7 juni börjar Lotta Boman som Senior Strateg på Sandberg Trygg. Hon kommer närmast från tjänsten som informations- och kommunikationschef på Intellecta och har tidigt jobbat både på Hilanders, Sandberg Trygg och Anderson & Lembke. Med Stockholm som bas och världen som arbetsfält ska hon få både våra kunder och medarbetare att växa. Vi ställde några frågor till Lotta inför starten för att ge dig chansen att lära känna henne bättre.

 

Välkommen till byrån Lotta! Kan du berätta om din karriär i korthet?

Jag pluggade internationell ekonomi med fransk inriktning i Uppsala. Mitt första jobb var som trainee på Unilever. Sedan ville jag ut i världen, helst till Frankrike med tanke på mina studier, men fick jobb på Svenska Handelskontoret i New York och blev därefter anställd nummer tio på den i USA relativt nyöppnade b2b-byrån Anderson & Lembke. Jag blev kvar i USA i närmare åtta år och har därefter jobbat med b2b-kommunikation i stort sett hela tiden med många spännande bolag inom svenskt näringsliv. De senaste sex åren har jag varit informations- och kommunikationschef på Intellecta, en global kommunikationskoncern noterad på Stockholmsbörsen. Det har givit mig en bredare insyn i kommunikation och strategier gentemot aktie- och finansmarknaden.

 

Hur kom det sig att det blev reklambranschen?

Jag gillade den industriella ekonomin, som jag hade pluggat, mer än konsumentreklamen på Unilever. När jag fick erbjudandet att jobba på Anderson & Lembke var det en ”no-brainer”. Det blev fantastiska år.

 

Du var en av nyckelpersonerna på Anderson & Lembke i USA – en byrå som växte blixtsnabbt och vann alla priser som gick att vinna. Vad berodde framgångarna på?

En rad faktorer. Bra ledning, platt organisation, starkt självförtroende, hög kreativitet, bra processer, mycket reklamkunnande, högt i tak och en god portion galenskap. Att vi var från Sverige hjälpte oss nog också, vi blev lite intressanta därigenom.

 

Vad tycker du kännetecknar riktigt bra kommunikation?

Att den är lika relevant som kreativ så att den blir förstådd i sitt sammanhang för den tänkta målgruppen.

 

Vilka är dina främsta egenskaper som person?

Driven, nyfiken och ganska modig.

 

Har du någon förebild – i reklambranschen eller i stort?

Det måste bli alla fantastiska kolleger som jag har jobbat med under många år och som följts åt i motlut och medgång.

 

Du kommer till Sandberg Trygg med en meritlista lång som Route 66. Vad kan du dela med dig av för att få våra medarbetare och kunder att växa?

Här får jag nog vara rätt ödmjuk. Förhoppningsvis kan min erfarenhet av internationell business-to-business-kommunikation, långa kundrelationer och coachande ledarskap vara till nytta.

 

Vad ser du fram emot mest med nya jobbet?

Min bakgrund är ju bland annat just från Sandberg Trygg. Det blir roligt att komma tillbaka och samtidigt är byrån helt ny. Byråns utveckling är imponerande och det ska bli spännande att hoppa på en plattform med ett ungt och dynamiskt ledarskap som vågar tänka visionärt. Självklart tycker jag som har New York som min andra hemstad att det är jättekul att ni har startat där.

Vill du veta mer? Kontakta oss.

Louise Danckwardt

Louise Danckwardt
CEO & Managing Partner
+46 735 58 15 17

Henrik Dubois

Henrik Dubois
Senior Partner & Chairman
+46 735 58 15 12